matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice
KAMIL:
an=
n
√
2
n
+7
n
17 lut 17:08
Janek191:
n
√
7
n
≤
n
√
2
n
+ 7
n
≤
n
√
2 * 7
n
7 ≤ a
n
≤ 7
n
√
2
lim
n
√
2
= 1 n→
∞
zatem z twierdzenia o trzech ciągach lim a
n
= 7 n→
∞
17 lut 18:24