matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Sylwia:
do wykresu funkcji f(x) = 2
a
x
+ b należy punkt A ( 1, −3/2 ) a jej zbiorem wartości jest przedział (−2, +
∞
) a) oblicz a i b b) wyznacz równanie asymptoty poziomej
17 lut 16:31
Mila:
−3
=2
a
+b
2
b=−2
−3
=2
a
−2
2
1
2
a
=
2
2
a
=2
−1
a=−1
1
f(x)=(
)
x
−2
2
y=−2 asymptota pozioma
17 lut 18:50
sushi_ gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/forum/187315.html
17 lut 18:51