matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
delta:
wykaż że log
a
1
b
=log
1
a
b
17 lut 15:44
Dominik:
1
1
L = log
a
= −log
1
a
= log
1
a
b = P
b
b
17 lut 15:48
Eta:
log
a
b
log
a
b
1
log
1/a
b=
=
= −log
a
b= log
a
b
−1
=log
a
(
)
1
log
a
(
)
a
−1
b
c.n.u
17 lut 15:49
fsfsddfsfsd:
1
1. a
x
=
b
1
2.
x
=b
a
warunek: 1=2
1
x
=b 1
x
=1
a
x
1
=b |*a
x
a
x
a
x
b=1 | :b
1
a
x
=
b
czyli 1=2
17 lut 15:49
delta:
dziękuję
17 lut 15:50