matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
monia41:
cosα=
5
13
.ile wynosi sinα i tgα
17 lut 13:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
brak zalożenia co do ćwiartki w jakiej znajduje się kąt −−− zapomniałaś czy celowo
z jedynki trygonometrycznej wyliczasz 'sinx'
sinx
tgx =
cosx
17 lut 13:03
krystek:
sinx
sin
2
x+cos
2
x=1 wylicz sinx a następnie tgx=
cosx
17 lut 13:03
Trivial:
5
cosα =
. Oblicz x, a potem:
13
sinα = ... tgα = ...
17 lut 13:05