/
Pomocy : Zadanie 5 Liczba sin2 60 stopni +cos2 30stopni jest równa :
A.0,5
B.0,75
C.1
D.1,5
17 lut 13:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
sin60
0 = ile

cos30
0 = ile

podnosisz każde go
2 i dodajesz do siebie
17 lut 13:04
Pomocy : Proszę o jaśniejszą odpowiedz
17 lut 13:07
Nati: sin2 60 stopni = 34
cos2 30 stopni = 34
sin2 60 + cos 2 30 = 34 + 34 = 64 = 1,5.
Odp. D.
17 lut 13:07
Pomocy : Dzięki Nati
17 lut 13:08
Pomocy : Zadanie 4. Liczba sin2 45stopni równa jest :
A. cos45 stopni
B.cos60 stopni
C.tg45stopni
D.tg60stopni
17 lut 13:11
Pomocy : zadanie .Przyprostokątne trójkąta prostokątnego mają długość 3cm i 4cm .Tangens większego z
kąta ostrego tego trójkąta jest równa :
A . 1/3
B.1/2
C.2
D.3
17 lut 13:20
Pomocy : Zadanie . Boki trójkąta mają długość 3cm ,4cm ,5cdm . Sprawdz ,czy trójkąt o podanych bokach
jest prostokątny . Znajdz miarę kata między bokami o dlugości 4cm i 5cm .
17 lut 13:22
Pomocy : Hej Nati . Pomożesz mi w pozostałych zadaniach , bo widzę , że umiesz matematyke .
17 lut 13:28
Artur_z_miasta_Neptuna:
Ty nie chcesz pomocy tylko gotowca ... siadaj na dupie i rób samemu zadania bo nie znasz nawet
podstaw
17 lut 15:13