Prawa działań?
Nie zdam: Witam, przeglądałem zeszyt przed sprawdzianem i natknąłem się na zadanie, którego nie rozumiem.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego można tak zrobić?
(332*24) : (24*330) = (332:330) * (24:24) =...
17 lut 10:24
krystek: | 332*24 | | 332 | |
| = |
| * dokończ |
| 24*332 | | 330 | |
17 lut 10:26
Nie zdam: Ok, Dzięki. Wszystko jasne
17 lut 10:27
wujek:
Za łatwo i za szybko uznajesz, że nie rozumiesz. Zapisz działanie w postaci ułamka
17 lut 10:28
Nie zdam: wujek, myślę zbyt tunelowo i nie widzę czasem takich możliwości

Dzięki za pomoc jeszcze raz
17 lut 10:30