matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
gość:
Posługując się wzorem sin(α−β)=sinα*cosβ−cosα*sinβ oblicz sin15
17 lut 09:50
Andrzej:
gościu, przyjmij np. α=45
o
i β=30
o
i podstaw to do wzoru. Napisz ile Ci wyszło, ktoś na pewno chętnie Ci sprawdzi.
17 lut 10:11