matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg artymetyczny w trójkącie prostokątnym
Lila:
Wyznacz stosunek długości przyprostokątnych trójkąta prostokątnego, którego boki tworzą ciąg arytmetyczny. a2 = a1 +r a3 = a1 + 2r
17 lut 05:22
krystek:
a
1
k=
wiemy ,że a
1
2
+a
2
2
=a
3
2
a
2
17 lut 10:22
Lila:
nie wiem, co z tym zrobić ...
18 lut 18:30