planimetria
Paula:

Dlugość odcinka DB w trojkacie ABC jest równa?
y =
√2
16 lut 19:16
sushi_ gg6397228:
co ta kropka oznacza?
16 lut 19:18
Paula: kąt prosty xD
16 lut 19:18
sushi_ gg6397228:
co mozna powiedziec o trojkacie ACD?
16 lut 19:18
Dominik: ciekawy ten trojkat
16 lut 19:20
Paula: jest równoboczny xD
16 lut 19:21
Paula: tzn rownoramienny czy rownoboczny nie wiem
16 lut 19:21
sushi_ gg6397228:
czyli |CD|=.....
16 lut 19:21
Paula: w sumie wyjdzie,ze db to tez √2 ^^............................
16 lut 19:23
sushi_ gg6397228:
tak
16 lut 19:23
Paula: ale jakos musialam to rozrysować tutaj,zeby sie zorientować haha

zaraz dodam następne
16 lut 19:25
sushi_ gg6397228:
trzeba porysować, popatrzeć gdzie są jakie wartości kątów i ( poszukać trójkątów równobocznych,
równoramiennych)
16 lut 19:26
Paula:

KĄT między dwusiecznymi ma miare 110
o , a Kąt γ?
16 lut 19:28
Paula: 40o ale jak do tego dojść? xD HELP
16 lut 19:31
sushi_ gg6397228:
| | α | | β | |
110+ |
| + |
| = 180 −−> α+β=.... |
| | 2 | | 2 | |
α+β+γ=180 zatem γ=...
16 lut 19:38
Paula: okej
16 lut 21:19