matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
monia41:
pierwszy wyraz ciagu arytmetycznego jest rowny 3,czwarty wyraz tego ciagu jest rowny 15 .oblicz sume szesciu poczatkowych wyrazow tego ciaguj
16 lut 18:48
irena_1:
a
1
=3 a
4
=15=3+3r 3r=12 r=4 a
6
=3+5*4=23
3+23
s
6
=
*6=13*6=78
2
16 lut 18:56