matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podzielność
henio:
Witam, Czy jeżeli c jest podzielne przez n, a jednocześnie a + b = c to czy to oznacza, że a lub b dzieli n?
16 lut 16:40
Saizou :
załóżmy że c=10 n=1 a=8 b=2 i pytanie czy 1 dzieli się przez 2 lub 8
16 lut 16:47