matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
Paula:
Jeżeli a kwadratu M = 4
√
2
, a kwadratu K a= 2 to skala podobienstwa kwadratu M do K =? wiem, że 2
√
2
czyli wystarczy podzielić or what?
16 lut 15:43
Mila:
a
M
k=
a
K
a
M
K
M
∼K
K
w skali k=
a
K
16 lut 15:50
Paula:
czyli podzielić
ok, thx
16 lut 15:51