Funkcja logarytmiczna
alm: | | 1 | |
f(x)= log2( |
| ) *logx2(x+2) |
| | x2 | |
Jak wyliczyć z tego punkty do wykresu?
16 lut 15:36
Mila: Najpierw przekształć do prostszej postaci.
x
2≠1 i x≠0 i x+2>0⇔x>−2 i x≠1 i x≠−1 i x≠0
| | log2(x+2) | |
f(x)=(log21−log2x2)* |
| |
| | log2x2 | |
f(x)=−log
2(x+2) dalej poradzisz sobie?
16 lut 16:03
alm: | | log2(x+2)*log21−log2(x+2)*log2x2 | |
Dzieki, tylko mi wychodzi f(x) = |
| |
| | log2x2 | |
I nie wiem co dalej robić.
16 lut 17:20
alm: Oczywiście log2 W podstawie jest.
16 lut 17:21
alm: Wszędzie.
16 lut 17:21
Mila: Log21=0
16 lut 17:37