planimetria
Paula: Kwadrat jest wpisany w okrąg o promieniu 2π. Wynika z tego, że obwód kwadratu jest równy?
8 √2π
16 lut 14:59
Paula: domyslam sie,ze 2π to przekatna kwadratu?

ale nie pamietam wzrou
16 lut 15:03
krystek:

r=2π
a
2+a
2=(2r)
2 wylicz a Ob=4a
16 lut 15:05
krystek: d=a√2
16 lut 15:07
Paula: d= a
√2
2π=a
√2
a=2
√2 π
2
√2 π x 4= 8
√2 π ?
16 lut 15:08
Paula: God bless you
16 lut 15:08
krystek: Nie kombinuj d=4π
16 lut 15:12
Paula: bez kitu
16 lut 15:19
krystek: | | 2π | | 2√2 | |
Wg Ciebie 2π=a√2⇒ a= |
| ⇒a= |
| =√2 obwód =4√2 i co powiesz , kto |
| | √2 | | 2 | |
kit wciska?
16 lut 15:33
16 lut 15:47
16 lut 15:48
16 lut 15:50