Równania kwadratowe
Puyol:

| | x3 − 7x + 6 | | |f(x)| | |
1. Naszkicuj wykres funkcji f(x) = |
| oraz g(x) = |
| i |
| | x2 − 3x + 2 | | f(x) | |
podaj ich zbiory wartosci
2. dane sa zbiory A ={(x,y) ∊ R
2: y−|2x +6|> −4} i B = {(x,y) ∊ R
2: y−x ≥ 2 } przedstaw
ilustracje graficzna tego zbioru A\B i na jej podstawie podaj ile punktów o obu współrzędnych
całkowitych nalezy do tego zbioru
| | 1 | |
3 . reszta z dzielenia wielomianu W(x) =x3 +3x2 + ( |
| a +2) x +a przez dwumian x−2 |
| | 2 | |
jest równa 16. wyznacz wartosc parametru a. rozwiarz nierownosc w(x) ≥ 0
16 lut 14:56
krystek: 1} rozłóż na czynniki
2) y> I2x+6I−4 wyktes i nad wykresm punkty B: analogicznie
3)Oblicz W(2)=16 i bedzie wyliczone a
16 lut 15:00
Puyol: Jak bym wiedzial jak to zrobic to bym sie nie pytal
16 lut 15:12
krystek: Zaczynamy Wykonaj 1) rozłóż na czynniki licznik i mianownik
16 lut 15:16
Puyol: no zrobilem
16 lut 15:36
krystek: Zapisz co otrzymałes.
16 lut 15:36
Puyol: na dole (x−1)(x−2) a na gorze x(x2 − 7) +6
16 lut 15:45
krystek: na górze x3−x2−x−6x+6=x2(x−1)−6(x−1)=
16 lut 15:47
Puyol: (x2 − 6)(x−1)
16 lut 15:50
krystek: | | Ix2−6I | | x−2 | |
I teraz g(x)= |
| * |
| a uwazam ,ze na poziomie LO w liczniku winno być |
| | Ix−2I | | x2−6 | |
x
2−7x+6
16 lut 15:55
Puyol: no ja tez

ale to tez nie sa trudne zadania, a jak do nich siadam to zapominam najprostrzych
dzialan
16 lut 15:57
Puyol: jeszcze przy tych 2 jak bys pomogl to bylbym wdzieczny
16 lut 16:02
krystek: 2 kreślisz funkcję y=I2x+6I−4 dla
1) x≥−3 masz y=2x+6−4
2) dla x<−3 masz y= −(2x+6)−4 kreślisz je i zaznaczasz nad prostymi obszar
B juz masz łatwo
16 lut 16:06
Puyol: y =2+x
16 lut 16:09
krystek:

A możesz nakreślić I2x+6I i przesunąc w dół o 4 jednostki
16 lut 16:11
Puyol: ok
16 lut 16:11
krystek:
16 lut 16:12
Puyol: Dzieki wielkie za pomoc

ja juz musze isc, jak bys mogl mnie nakierowac z 3 zadaniem jeszcze
16 lut 16:21
krystek: 15:00 masz napisane.
16 lut 16:24