matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wysokość rombu
Zyme:
obwód rombu 60 cm przekątna o 6 cm dłuższa od drugiej oblicz wysokość rombu
16 lut 14:37
Mila:
4a=60 a=15 f=e+6 przekątne są prostpadłe i dzielą się na połowy z Tw. Pitagorasa
1
1
(
e)
2
+(
(e+6))
2
=15
2
2
2
1
1
e
2
+
(e
2
+12e+36)=225 /*4
4
4
e
2
+e
2
+12e+36=900 2e
2
+12e−864=0 /:2 e
2
+6e−432=0 rozwiąż, oblicz f
e*f
oblicz pole rombu ze wzoru P=
i porównaj z polem wg wzoru P=a*h
2
16 lut 18:58