matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciagii
Agu:
Dany jest ciag an okreslony wzorem an=3
2
*3
4
*....*3
2
n
. Oblicz czterdziesty wyraz tego ciagu. Odpowiedz zapisz w postaci 3
x
, x∊⊂
16 lut 14:00
krystek:
a
n
=3
2+4+6+.....+2n
= oblicz wykładnik
16 lut 14:13