matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Sabina:
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an=5(√2)
2
n
+
1
.wykaz ze jest to ciag geometryczny
16 lut 13:59
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/187047.html
16 lut 14:00
krystek:
a
n+1
=5(
√
2
2(n+1)+1
)=..
16 lut 14:01