matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Szescian
Norbi:
Oblicz cosinus kąta nachylenia przekatnej szescianu do podstawy tego szescianu.
16 lut 13:10
Mila:
p
cosα=
d
p=a
√
2
d=a
√
3
a
√
2
cosα=
a
√
3
√
2
√
6
cosα=
=
√
3
3
16 lut 15:06