matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdź ciągłość funcji
tom195:
x0=0 f(x) = x
2
x≥0 e
x
x<0
16 lut 12:50
PW:
f(0)=0 limf(x)=1
x→0
+
16 lut 13:15
PW:
Z lewej, nie z prawej, x→0
−
(sąsiednie klawisze). Funkcja nie jest ciągła w x
0
=0.
16 lut 13:17