zad
hehehe: proszę o podanie wyniku w podanym zad, chce zobaczyć czy na kolosie miałem dobrze
| | x2 | |
obliczyć monotoniczność i ekstrema funkcji f(x)= |
| |
| | 3−x2 | |
16 lut 12:29
krystek: Policz ,zapisz .
16 lut 12:31
hehehe: a mogę podać tylko wyniki ?
16 lut 12:31
krystek: Ja nie licze , moge sprawdzić.
16 lut 12:33
huehuehue: podaj
16 lut 12:33
hehehe: sekundkę
16 lut 12:34
hehehe: identyczne zad w necie było, wynik dobry

więc off topic.
Ale mam inne zad
Obliczyć pole obszaru ograniczonego: y=3−x
2 i y=2x
wyszło mi 141 o ile dobrze pamiętam
16 lut 12:41
huehuehue: 141 ? cos duzo
Jaka calke liczyles i w jakich przedzialach ?
16 lut 12:47
hehehe: jak bym zrobił dobrze te zad to jakiś cud,więc pewnie źle to mam
0∫−4 (3−x2)−2x dx
16 lut 12:52
hehehe: nie wiem czy dobrze pamiętam

ale wynik źle tak myśle
16 lut 12:53
huehuehue: jezeli juz to calka taka 0
∫3−x2−2x ale to i tak zle
−4
calka powinna byc taka 1
∫3−x2−2x
−3
narysuj sobie oba wykresy to zobaczysz
16 lut 13:04
hehehe: wiedziałem ,że źle

robiłem to w ostatnie 3 min więc wiesz

Ok,dzięki za spr
Pozdrawiam!
16 lut 13:07