matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
Paula:
Jeżeli α, β, γ są miarami kątów Δ, to wartość wyrażenia
α−1
o
2
+
β
2
+
γ+1
o
2
jest równa? PLZ HELP
16 lut 11:01
irena_1:
α−1
0
β
γ+1
0
α+β+γ−1
0
+1
0
α+β+γ
180
0
+
+
=
=
=
=90
0
2
2
2
2
2
2
16 lut 11:13
pigor:
..., np. tak :
1
2
(α−1
o
)+
1
2
β+
1
2
(γ+1
o
)=
1
2
(α−1
o
+β+ γ+1
o
) = =
1
2
(α+β+γ) =
1
2
*180
o
=
90
o
. ...
16 lut 11:17
Paula:
dzięki, ale już sama do tego doszłam hah
16 lut 11:44