Graficzny układ równań.
marta77: Rozwiąż graficznie układ równań i określ jego rodzaj.
a)
b)
16 lut 10:18
huehuehue: w czym masz tutaj problem ?
16 lut 10:50
marta77: Nie rozumiem wgl. funkcji
16 lut 10:58
huehuehue: z kazdego rownania wyzancz y= ,np w a)y=−2x+3 i y=−x−2
Narysuj na tej samej osi i tam gdzie Ci sie przetna bedziesz miala rozwiazania
16 lut 11:04
marta77: w pierwszym będzie y=1 tak?
16 lut 11:07
huehuehue: nie zgaduj tylko narysuj obie funkcje i zobacz gdzie sie przetna
16 lut 11:14
marta77: Nie wiem jak to się robi,dlatego zadałam te pytanie.
16 lut 11:25
huehuehue: a obie funkcje narysowalas ?
16 lut 11:41