paulinka:
oblicz wartosc ilorazu NWW(x,y)\NWD(x,y),gdy
a)x=23*33*73,y=22*34*73
b)x=22*33*52*17,y=2*34*17
10 sty 13:08
Jakub:
więcej możesz poczytać na stronie
1350
NWW tworzysz z potęg o większym wykładniku
a) NWW(x,y) = 2
3*3
4*7
3
b) NWW(x,y) = 2
2*3
4*5
2*17
NWD tworzysz z potęg o mniejszym wykładniku
a) NWD(x,y) = 2
2*3
3*7
3
b) NWD(x,y) = 2*3
3*17
10 sty 14:00
wyderka:
zaznacz zbiór wszystkich punktów płaszczyzny,których współrzędne spełniają nie równości :
a) x-5y>10
b) x+jedna druga y ≥ 3
10 sty 17:16
Gość:
wydra2206@.wp.pl jak coś to odpisz na maila
10 sty 18:09
Jakub:
tutaj masz bardzo podobne zadania
zadania-43
10 sty 19:41
Gość:
dziękować ślicznie ... heh jakbyś mógł mi częściej pomagać to byłabym wdzięczna ponieważ jestem ułom za przeproszeniem co do matematyki... ehh i sobie oblać rok ehhh
10 sty 21:19