matematykaszkolna.pl
Matematyka 1 ABC: Granice, Pochodne, Macierze Cześć, w poniedziałek mam kolokwium i tylko dwa dni i większość materiału nie umiem. Chciałbym się tutaj poradzić, mianowicie na kolokwium mam kilka zadań, jednak nie wszystko muszę się nauczyć i chciałbym wybrać rzeczy najłatwiejsze aby tylko zaliczyć. Moje kolokwium przykładowe wygląda tak: http://www50.zippyshare.com/v/86903160/file.html Co do zadania 1, mam opanowane podpunkty a,b,c − właśnie dzisiaj zauważyłem, że są to trzy oddzielne punkty a nie jeden, tak to mógłbym pominąć dwa. I definicje myślę, że też opanuje. Zadanie 2. Czy wiedza o obliczaniu granic, wystarczy aby zrobić podpunkt a? I rozumiem, że najlepiej wybrać też podpunkt d, bo ze sformułowaniem definicji nie powinno być problemów? Zadanie 3, które podpunkty wybrać, co się najłatwiej i najszybcieć nauczy? I czy może z definicją mogły by być jakieś problemy? Zadanie 4. Tak samo, prościej nauczyć się liczenia asymptot czy monotoniczności i ekstrem? Czy może lepiej wybrać sformułowanie warunku? Nie wiem kompletnie o co chodzi. Zadanie 5. Tutaj chyba a,b podpunkty najłatwiejsze. Tak więc bardzo bym prosił o pomoc, mam dwa dni i bardzo mi zależy aby zaliczyć ten przedmiot. Każda pomoc, się przyda dotycząca co powybierać i nauczyć się w miarę szybko.
16 lut 09:32
huehuehue: Mysle ze najlepiej zrobic zadania a definicje sobie odlozyc albo zrobic sciage z definicji
16 lut 10:08
ABC: Oj zapomniałem dodać, że z każdego zadania mam zrobić tylko dwa podpunkty dlatego zapytałem które wybrać. Akurat, to jest za duża stawka na ściągi, bo tu chodzi o moje przejście na kolejny semestr. Więc czy te definicje wystarczy się nauczyć na pamięć i rozpisać? I właśnie tutaj pytanie kieruje do tego które podpunkty wybrać aby się najszybciej nauczyć.
16 lut 10:11
ABC: Ok, zadanie pierwsze i ostatnie z macierzami mam opanowane. A od początku zaczynając czy wiedza z pierwszego zadania o granicach ciągów wystarczy aby zrobić podpunkt a w zadaniu 2? I czy mogą być problemy z tym? Sformułować definicję granicy właściwej funkcji w punkcie. Sformułować definicję funkcji ciągłej w punkcie. Czy może zamiast definicji, nauczyć się obliczać podpunkt b w zadaniu 2?
16 lut 11:24