funkcja wymierna
małgorzata_q: wyznacz współrzędne wyjściowej fukcji i wektor przesunięcia.
4x+4
y= −−−−−−−
8x+1
15 lut 21:09
adrian: napisz co myslisz, my sprawdzimy.....
15 lut 21:21
małgorzata_q: tylko jest problem bo ja nic nie mysle

nie mam pojecia jak to zrobić

taka to ze mnie
głupia goska


:(
15 lut 21:22
Monika:
y={4x+4}{8x+1} = 4(x+1)8(x+1/8) = 0,5* x+1x+1/8 = 0,5* x+1/8+7/8x+1/8 =
0,5*[ x+1/8x+1/8+ 7/8x+1/8] = 0,5* [1+7/8x+1/8] = 0,5+ 0,5* 7/8x+1/8 =
0,5+ 7/16x+1/8
Funkcja wyjściowa: 7/16x
wektor przesunięcia: 0,5 w górę i 1/8 w lewo
15 lut 21:29
małgorzata_q: Dzięki Monika
16 lut 10:28