pochodna
t: Cześć,
Potrzebuję wiedzieć jak rozwiazać pochodną:
3arcsinx
Zaczyna sie tak? :
3arcsinx arcsinx−1
15 lut 20:42
Monika: (3arcsinx)' = 3arcsinx * (arcsinx)' = 3arcsinx * 1√1−x2
15 lut 20:46
t: dziękuję serdecznie
15 lut 20:48
panteon: nie dziękuj to jest źle
15 lut 20:49
Mila: | | 1 | |
(3arcsinx)'=3arcsinx*ln(3)* |
| = |
| | √1−x2 | |
15 lut 20:52
huehuehue: albo tak
| | 1 | |
niech t=arcsinx t'= |
| ,zatem |
| | √1−x2 | |
| | 1 | |
y'=(3t)' * t' = 3tln3 * t' = 3arcsinxln(3) * |
| |
| | √1−x2 | |
15 lut 21:11