matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
Ewa:
oblicz kat rozwarcia stozka jesli powierzchnia boczna po rozwinieciu jest półkolem o promieniu 2.
15 lut 19:51
krystek:
1
1
I teraz : 2πr=
2πL ⇒r=
L
2
2
r
sinα=
⇒ α=30
L
15 lut 21:32