matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
koper:
Oblicz:
√
0,02
:
√
2
15 lut 19:28
Monika:
Zamieniasz
√
0,02
na ułamek zwykły Czyli mamy:
√
2/100
/
√
2
= [
√
2
/ 10] * [1 /
√
2
] = 1/10
15 lut 19:33
Mila:
0,02
√
=
√
0,01
=0,1 bo 0,1*0,1=0,01
2
15 lut 21:27