Macierze
danoel: Dana jest macierz A=Mf (B1,B2) , f: R2→R3
i są podane B1, B2 których tu nie pisze mam też podaną macierz A i mam wyznaczyć f(−1,−1)
więc
(−1,−1)=α(1,2)+β(0,1) liczę w bazie 1
wychodzi że α=−1 β=1
to macierz
A
| 1 2| |−1| |−1 2|
| 0 1| * | | = | 0 1|
|−1 0| | 1| | 1 0|
i teraz nie wiem co zrobić wyszly mi 2 wektory czy to oznacza ze beda 2 rozwiazania? z góry
dzięki za pomoc
15 lut 18:57
danoel: ?
15 lut 19:45
PW: "Wiersze przez kolumny". ale z dodawaniem
|1 2| |1.(−1) +2.1 | |1|
|0 1|◯|−1 = |0.(−1) +1.1 | = |1|
|−1 0| | 1| |−1.(−1)+0.1| |1|
15 lut 23:01
danoel: znowu dzięki za pomoc PW
16 lut 15:30