matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mat
26236496:
Ix
2
− 4I+Ix
2
−1I=4x+1 czy w tym przypadku założeniem musi też być 4x+1≥0
// Bardzo prosze o pomoc
15 lut 17:53
26236496:
?
15 lut 18:08
krystek:
Tak
15 lut 18:27
Aga1.:
Rozwiąż równanie w przedziałach (−
∞
,−2>U<2,
∞
) x
2
−4+x
2
−1=4x+1 2) (−2,−1>U<1,2) −x
2
+4+x
2
−1=4x+1 3) (−1,1) −x
2
+4−x
2
+1=4x+1
16 lut 08:41