matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinus
Magda:
Proszę o sprawdzenie Długość boku rombu ABCD jest średnią geometryczną jego przekątnych. Oblicz miarę kąta ostrego tego rombu. a=
√
e*f
1
e*f = a
2
* sinα
2
1
e*f = ef sinα
2
1
sinα=
2
α={π}{6}
15 lut 16:05
Beti:
jest dobrze
15 lut 16:21