Zadanie z działu : Własności funkcji wykładniczej. Rozwiąż równanie.
Talla: b)
12x=
43x−1
c)
3{x−327 = 9
2x+2
d)
2764x+1 = 0,75
3x+3
e) 2 * (√2)
x =
14x
f) 0,4
x = 2,5
x−6
g)
√0,2 * 5
x = 125
x
h) 27 *
19x = 81
x
i)
925x *
532x+1 =
12527
PS: Wszystko co jest po liczbach zaczynające się od np . x−1 to potęga

Z góry Bardzo dziękuję za okazane zrozumienie i pomoc
Talla: Tylko problem jest taki, że ja tego nie rozumiem, gdybyś mógł choć na jednym przykładzie to
wytłumaczyć np na b) bo tam jest
34x =
43x−1.
Bardzo Proszę o pomoc.