matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę stosując podstawowe wzory całkowe
karina:
1+x
∫
dx
√
x
15 lut 12:31
danoel:
1
x
∫
dx + ∫
dx = ∫ x
−
0
.
5
dx + ∫ x
0
.
5
dx =
√
x
√
x
do tego masz ten wzór ∫ x
n
dx =
1
r+1
x
r
+
1
+ C
15 lut 15:05
danoel:
w ostatniej linijce x ma być do potęgi 'r'
15 lut 15:07