matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potrzebuje obliczenia
jan:
Na ostrosłupie prawidłowym czworokątnym o krawędzi podstawy 6 i krawędzi bocznej 9 opisano stożek .Oblicz objętość tego stożka
15 lut 10:36
dero2005:
a = 6 l = 9
a
√
2
r =
= 3
√
2
2
h =
√
l
2
− r
2
= 3
√
7
πr
2
*h
V =
= 18π
√
7
3
15 lut 18:33