pochodne
Kasia: Oblicz pochodną
14 lut 21:08
krystek: | | x2−1 | |
2cos(..)*(−sin(..) *( |
| )'= |
| | 2x+3 | |
14 lut 21:14
Kasia: | | x2−1 | | x2−1 | | 2x(2x−3)−(x2−1)*2 | |
2cos( |
| * (−sin( |
| )* |
| ? |
| | 2x−3 | | 2x−3 | | (2x−3)2 | |
14 lut 21:18
Kasia: a cos takiego?
y=(√x3ln2x+π)' =?
14 lut 21:20
Kasia: y'= √1{2*√x3ln2x}*3x(ln2x)+x3*√1{2x} *2
14 lut 21:22
krystek: (√......)' +π'=(√.....)'*(x3ln2x)'=..
14 lut 21:25
adrian: Dzięki wielkie a wiecie może jak obliczyć pochodną z tego tg2(3x7+2cosx)/arcsin3√x2
16 lut 21:57
huehuehue: Juz Ci napisalem uzyj reguly lancuchowej albo licz na piechote
16 lut 22:00