Logarytmy
Nane: Ile to jest logc9=4 ?
14 lut 20:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
logc9 = 4 ⇔ c4 = 9 ⇔ (c2)2 = 32 ⇔ c2 = .... itd.
14 lut 20:55
Eta:
c>0 i c≠1
logc9=4 ⇒ c4=9 ⇒c=√3
14 lut 20:57
Tad:
... tylko nie zapomnij o założeniu dla c −
14 lut 20:57
Nane: Dzieki
14 lut 20:59
Nane: A log0,01 ? Jak to się liczy ? lub log0,01 ?
14 lut 21:18
Eta:
log0,01= log10
−2= −2
14 lut 21:28
Nane: dzieki
14 lut 22:06
Nane: a może wiecie log√2 =2
14 lut 22:07
Dominik: nie rozumiem zapisu log√2=2
14 lut 22:11
Nane: log √2 =2 sorka ..
14 lut 22:18
Dominik: log√2 ≠ 2
14 lut 22:21