CIĄGI
MALINA: Bardzo proszę o pomoc. Wykaż, że ciąg (an) określony wzorem an= (−1)n+(−1)n+1, jest stały
14 lut 20:21
Krzysiek: wyciągnij przed nawias (−1)n
14 lut 20:24
Tad:
...albo (−1)n+1=(−1)1*(−1)n=−(−1)n
14 lut 20:27
MALINA: nie mam pojęcia jak to zapisać ani co dalej z tym zrobić. proszę o bardziej szczegółową pomoc.
Zadania z teścią wykaż, że są dla mnie czarną magia:(
14 lut 20:28
krystek: Masz wykazać ,że an=0
(−1)n+(−1)n(−1)1=(−1)n(1−1)=0
14 lut 20:38
MALINA: i to już koniec?
14 lut 20:43
krystek: Yes
14 lut 20:47
MALINA: Dziękuję bardzo. uratowaliście mi życie
14 lut 20:47