pole obszaru ograniczone krzywymi
aga:

oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi
y=−x
2+2
y=x
Punkty przecięcia tych krzywych to P1(−2,−2) i P2(1,1)
14 lut 18:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to liczysz sobie całeczkę
14 lut 19:01
rozi: ∫1−2 (−x2+2 −x)
14 lut 19:04
aga:
| | 1 | | 1 | |
∫1−2 (−x2+2−x)= [− |
| x3+2x− |
| x2]1−2= 4,5 |
| | 3 | | 2 | |
czy dobrze?
14 lut 19:13
aga: up
14 lut 19:24
huehuehue: dobrze
14 lut 19:35
aga: i za każdym razem jak będę miała jakieś pole ograniczone krzywymi w ten sam sposób liczę czy są
może jakieś wyjątki?
14 lut 19:56
a: .
14 lut 22:58