wielomiany
Sara: Po rozłożeniu wielomianu W(x)=x
6+64 na czynniki to otrzymamy

proszę o pomoc
14 lut 17:54
Aga1.: a3+b3=(a+b)(a2−ab+b2)
(x2)3+43=
14 lut 18:10
Sara: (x
2+4)
3
14 lut 18:14
Aga1.: Nie, a=x2, b=4 , podstaw do wzoru.
14 lut 18:15
Sara: kurcze licze.. i mi jakieś dziwne liczby wychodzą..
14 lut 18:20
Artur_z_miasta_Neptuna:
to napisz jakie to te dziwne liczby wychodzą
14 lut 18:21
Sara: x
2+4 (x
4−4x
2+16)
dziwne , bo próbowałam to dalej obliczać

, ale teraz chyba jest już dobrze ?
14 lut 18:26
nikaragua: x2+4 w nawiasie musi być a drugi nawias musiz rozłożyć jeszcze bardziej podstaw t=x2
14 lut 18:29
Sara: nie rozumiem, jak rozłożyć jescze bardziej?
14 lut 18:41
Sara: ?
14 lut 18:57