kąty
Darunia: Dla kąta ostrego α tożsamością NIE jest
A. (sinα+cosα)
2=1+2sinαcosα
| | 1 | | 1 | |
B. tgα+ |
| = |
| |
| | tgα | | sinαcosα | |
C. (sinα−cosα)
2=1+2sinαcosα
D. tgαcosα=sinα
Proszę o pomoc
14 lut 16:22
Darunia: bardzo prosze o pomoc
14 lut 16:40
Darunia:
14 lut 17:11
Cusack:
C
rozwinąć odpowiedź czy sama literka Cię satysfakcjonuje?
14 lut 17:15
Darunia: bardzo bym prosiła o rozwinięcie
14 lut 17:16
Cusack:
a)
L=sin
2α+2sinαcosα+cos
α=1+2sinαcosα=P
b)
| | sinα | | cosα | | sin2α+cos2α | | 1 | |
L= |
| + |
| = |
| = |
| =P |
| | cosα | | sinα | | sinαcosα | | sinαcosα | |
c)
L=sin
2α
−2sinαcosα+cosα=1−2sinαcosα ≠ P
d)
14 lut 17:24
Darunia: jejku , dzięki
14 lut 17:25
Cusack:
w a) miało być cos2α zamiast cosα
i w c) zamiast cosα powinno być cos2α
14 lut 17:26