matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj zbieżnośc szeregu
ana:
Zbadaj zbieżność szeregów metodą Cauchy'ego lub porównawczą
n−1
1) ∑
∞
n=1
(
)
n
2
+1
n+1
n
2) ∑
n=1
√
n
(n
2
+1)
3
n
3)∑
n=1
n
3
n4
n
4) ∑
n=1
9
n
14 lut 14:47