oblicz pochodną
ania: Oblicz pochodną
14 lut 14:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to liczysz
(g(x) + h(x))' = g'(x) + h'(x)
stosując poznane Ci wzory na liczenie pochodnej
14 lut 14:36
irena_1:
| | 1 | | 1 | |
f'(x)=0− |
| =− |
| |
| | (x−2)2 | | (x−2)2 | |
14 lut 14:36
ania: czyli −(x−2)−2 ?
14 lut 14:43
misiek: Czemu −(x−2)
−2 ? Przecież masz tam ułamek to skąd Ci się wzięło samo to <−−−−

irena
1 dobrze Ci napisała:
14 lut 14:48
krystek: Możesz tez tak zapisać , ale po co?
14 lut 14:53
ana: Ania dobrze napisała bo dała potęgę −2
14 lut 14:53