| 1 | ||
a) 3 | a6b4c2−11,25a2b4c6 | |
| 5 |
| 1 | 2 | 5 | ||||
b) | x6− | X3Y3+ | y6 | |||
| 5 | 3 | 9 |
a) a2b4c2( 165a4 − u {45}{4}c4) =
= a2b4c2(45√5a2 − 32√5c2)(45√5 a2 + 32√5c2)=
= √5*√5a2b4c2( 45a2 − 32c2)(45a2 + 32c2) =
= 5*a2b4c2(45a2 − 32c2)(45a2 + 32c2)
b) ( √55x3 − √53y3)2 = (√5)2( 15x3 − 13y3)2=
= 5( 15x3 − 13y3)2
| 1 | 16 | 45 | ||||
a) 3 | a6b4c2 − 11,25a2b4c6 = | a6b4c2 − | a2b4c6 = | |||
| 5 | 5 | 4 |
| 1 | 1 | |||
= | a2b4c2(64a4 + 225c4) = | a2b4c2(8a2 − 15c2)(8a2 − 15c2). | ||
| 20 | 20 |
| 1 | 2 | 5 | 1 | |||||
b) | x6 − | x3y3 + | y6 = | (9x6 − 30x3y3 + 25y6) = | ||||
| 5 | 3 | 9 | 45 |
| 1 | ||
= | (3x3 − 5y3)2. | |
| 45 |


! ....... dzisiaj chyba nie zasnę
Bogdanie





!
Na litość..... nie byłam "różową"

!
Przeczytaj jeszcze raz teksty podane przez tę właśnie osobę za którą mnie wziąłeś
Czy naprawdę myślałeś ,że to ja
Tak owszem Max , ale 
? .... "różowa" 


PS: Poproszę chyba Jakuba by po sprawdzeniu IP
przekonał Was , że "różowa" to nie Eta!
Od dzisiaj będę Etą i tylko Etą








!
Pozdrawiam
nikt się nie kwapi do wskazania błędu !
przykład a):
| 1 | 1 | ||
a2 b4c2( 64a4 −225c4) = | a2b4c2(8a2 +15c2)(8a2 −15c2)
| ||
| 20 | 20 |