matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
tomek:
pomocy jak obliczyc taka pochodna : y'= √sin(x)
14 lut 14:07
krystek:
(
√
sinx
)'=(
√
u
)' * u' gdzie u=sinx
14 lut 14:09
tomek:
dzieki
14 lut 14:10
tomek:
1
−1
bo włsnie nie wiedziałem czy nie bedzie
*sin
*cox
2
2
2
14 lut 14:12