matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz: ∫ x^2 ______dx 3√x^3 +8
mandarynka:
Oblicz: ∫ x
2
______ dx 3√x
3
+8
14 lut 11:06
mandarynka:
Oblicz: tak poprawnie* x
2
∫ ______
x 3√x
3
+8
14 lut 11:08
huehuehue:
x
2
1
1
3
∫
= t=x
3
+8
dt
3
=x
2
dx =
1
9
∫
dt=...
√
x
3
+8
√
t
14 lut 11:17