matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1+2i/ (2-i)^2
mandarynka:
Oblicz: 1+2i/ (2−i)
2
14 lut 10:36
camus:
1+2i
i(−i+2)
i
2i−1
2i−1
=
=
=
=
(2−i)
2
(2−i)
2
2−i
(2−i)(2+i)
5
14 lut 10:40
mandarynka:
bardzo dziekuje
a mozesz to przedstawic w postaci trygonometrycznej ?
14 lut 10:44