pytanie
Mati_gg9225535:
prosiłbym o wytłumaczenie jak wpaść na to że:
13 lut 23:25
13 lut 23:26
Trivial:
Jest to rozwinięcie (a+b)
n dla a = 1, b = 1, n = 10.
| | | |
(a+b)n = ∑k=0,1..n | akbn−k |
| | |
13 lut 23:27
Mati_gg9225535: powinienem to po prostu zauwazyc ? czy jest jakas metoda "wpadania" na takie rozwiazanie ?
13 lut 23:30
MQ: Możesz to np. udowodnić indukcyjnie.
13 lut 23:31
Mati_gg9225535: nie o to właściwie mi chodzi

raczej jakąś szybszą metodę do wyznaczania tego tyypu rozwiazań
mam przyklad taki:
(prosze nie rozwiazywac sprobuje sam − jedynie wskazowki

)
13 lut 23:35
Mati_gg9225535: czy to bedzie (1−1)n = 0 ?
13 lut 23:45
MQ:
13 lut 23:52
Mati_gg9225535: dziekuje za pomoc


, w sumie sam nie wiem jak to zrobilem

dobranoc Wam
13 lut 23:54
13 lut 23:59