matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
ADM:
średnia arytmetyczna liczb a, b, c jest rowna 15. Oblicz sredn. arytm. liczb a+7, b+3, c+8 JAK TO SIE ROBIIIII
13 lut 22:30
Dominik:
a + b + c
= 15 ⇒ a + b + c = 45
3
a + 7 + b + 3 + c + 8
45 + 12
=
= ...
3
3
13 lut 22:35
Dominik:
45 + 18
tfu, =
= ...
3
13 lut 22:35
ADM:
dzieki
13 lut 22:43