ciąg geom.
Ala: Ciąg ( log2 116, x, −1 ) jest geometryczny. Wynika z tego, że?
a] x = − 116
b] x = 116
c] x= − 14 V x = 14
d] x = −2 V x = 2
13 lut 20:58
Dominik: z wlasnosci ciagu geometrycznego a
n2 = a
n − 1 * a
n + 1
wyznacz x
13 lut 21:00
Ala: a czemu a
n jest do kwadratu
13 lut 21:18
Ala: rozwiazalbys mi to
13 lut 21:39
Dominik: bo taka jest wlasnosc ciagu geometrycznego
| | an | | an + 1 | |
q = |
| = |
| |
| | an − 1 | | an | |
mnoze na krzyz
a
n2 = a
n − 1 * a
n + 1
nie umiesz rozwiazac prostego rownania kwadratowego? w czym problem?
13 lut 21:45